AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Több istenhitűek, a legtiszteltebb a Fekete Harcos, ami a Halál. A Fekete Harcost senki sem tudja legyőzni. Dicső dolog harcban meghalni, így nem tragédiának fogják fel, ha valakiért eljön a Fekete Harcos. Ám mégis van egyfajta dac eme istennel szemben, ez pedig, hogy meddig tudják kijátszani. Tehát mennyi harcot élnek túl.
A másik ismert isten a Villám isten, ő az emberi mitológiában Odinnak felelne meg. Villámokat szór, egyben ő a hadisten is és annyi tudható még róla, hogy brutális és kegyetlen természetű, a neki szánt szentélyeknél/szobroknál szoktak lélekben kapcsolatba lépni a vadászok. Egyes klánok az ő jelét szokták viselni a sisakjukon és homlokukon, mint Dachande és tanítványai.


Predator isten1

Feltehetően rendelkeznek termékenység istennel/istennővel, művészetek, tudományért felelős istennel. Az is lehet, hogy klánonként eltér tisztelt istenek száma. Azt viszont tudjuk, hogy van egy meg nem nevezett isten, akinek a hívői más predatorokat is feláldoznak, megtisztított gerincüket pedig eme istenségnek szentelt tűzbe dobják. Igen, ezek a yautják rossz vérűek, ám eme istent titokban a yautja társadalomban is van aki tiszteli.

Advertisement