AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

„- New Yorkból jöttek, ugye? Én azt már messziről látom. Maguk nem szenvedték meg úgy a pulzuskórt, mint mi itt Jerseyben. Egész kerületek változtak bolondok házává, lakóik pedig dühöngő őrültekké, mielőtt a betegség végleg elintézte volna őket. Legszerencsésebbek életben maradtak, sőt egy-kettő talán még mindig él. Megkapták a fertőzést, de nem haltak bele. Magának viszont az első érintésükre vége.

- Kaptam védőoltást. – ellenkezett Stan.

- Persze. De megvédi vajon az oltás az új vadakkal szemben? Ezek többnyire olyan emberek, akik fölgyógyultak a pulzuskórból, de valamijük azóta is hibádzik. Mármint a fejükben. Valami önkontroll vagy ilyesmi. A legapróbb dolgokra földühödnek, és akkor gyilkolni kezdenek. Olyankor csak egy jól irányzott lövés állítja meg őket.”

Részlet: Aliens: A halál árnyékában


Szó sincs semmiféle élőholt zombi vírusról, bár külsőségben olyasminek mondható. Állatvilágban még a Földön is találhatóak olyan paraziták melyek képesek irányítani a gazdatestet, (Fájdalom keltés útján a xenomorph is képes ilyenre.) továbbá vannak betegségek mik elveszik a fertőzött eszét, ilyen a veszettség és a bólogató kór is. A bólogató kór a huszonegyedik század elején Afrikában okozott problémát, bár a fertőzöttek nem kimondottan veszélyesek, ám tudatukat elvesztik. Pulzuskór a földi háború utáni menekült táborokban kezdett terjedni. Forrását nem ismerjük. Sexuális úton, vérrel és nyállal terjed.

A vírus magas lázat és fizikális fájdalmat okoz a fertőzöttnek. Kínokba a fertőzöttek nagy része belehal. Egészben a legrosszabb, hogy a fertőzött megveszik, bármire képes rátámadni. Akik nem halnak bele és kigyógyulnak, azok sem lehetnek ismét teljes értékű emberek. Már nem fertőzőek továbbá értelmük és személyiségük nagy részét elvesztették. Legkisebb ingerre is képesek őrjöngeni, akár ölni is. Ezeket az embereket társadalomtól elzárják, hogy se magukban sem másban kárt ne tegyenek. Föld visszafoglalásakor már van ellenanyag és oltóanyag is a GrantCorp jóvoltából.

Advertisement