AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Más néven dewayo/dwayyo, dogman. Humanoid kutyaféle, mely kerüli a kapcsolatot az emberekkel. Bár a kriptozoológusok sokáig kutatták a lényt és számos észlelés is volt, a „kapcsolatfelvétel” nem volt zökkenőmentes. Rougarou vagy elkerüli az embereket, vagy elijesztő őket, de nem öl embert. 2005 Augusztus 28-29 közt New Orleansben a Katrina hurrikán és egy predator miatt más történt.

Egy TV stáb dokumentumfilmet akart forgatni eme kriptidről, eredetileg egy ember játszotta volna el a lény szerepét. Forgatásba bekavart a Katrina hurrikán és, hogy sikerült találni egy újszülött dewayot. Aminek természetesen az egyik szülője nem őrült. (másikról nem tudni semmit) Hogy hatványozódjon a probléma, egy predator is feltűnt és a Nemzeti Gárda is betoppant. Stábból egy nő maradt életben és egy gyerek. A gyereket a Nemzeti Gárda kimentette, a kölyök rougarou gyerek táskájában volt.

Ezt követő bonyodalmak végül azzal zárnak, hogy elismerték a faj létezését és „rezervátum” területeket jelöltek ki, ahova emberek nem mehetnek. Ezen felül a két faj nem igazán érintkezik egymással. A rougarouk már nem rejtőzködnek, így nőt is az észlelések száma. A faj tagjai felől csökkent az „agresszív” viselkedés. Tehát ha embert látnak, nem kezdenek üvöltve rohanni felé, hogy elijesszék. Egyszerűen nem foglalkoznak velük.

Nagyon masszív, erős és szívós lények. Több 5.56 Nato lövedéket is kibírnak. Bőrük vastag, melyet dús bunda fed, így éles fegyverrel torkukra mért csapások sem feltétlenül vágják át a torkukat. Ha igazán bevadulnak, még végtagvesztés ellenére is képesek harcolni. Civil gépkocsikat képesek könnyedén felborítani, Humvee belsejében sem érezheti egy ember biztonságban magát. Egyetlen dokumentált összecsapás a Katrina hurrikán idején volt. Predator nagy nehézségek árán tudta csak legyőzni.

Nincs adat, hogy a Föld bukása után a fajjal mi lett. Vannak híresztelések, hogy voltak olyan emberek, akik meg tudtak győzni rougaroukat, hogy hagyják el velük a Földet. Műholdas megfigyelés alapján a Földön az állatvilágra az idegenek nem igazán gyakorolnak kataklizmikus hatást, ami pl. Rosamond 6 fényében meglepő. Mivel a faj mindig is vadon élt, lehetséges, hogy képesek kijátszani az idegeneket?Egyéb:

Alábbi podcast infókat és lehetséges teóriákat tárgyalja a lényről, "valós" észlelések alapján. Predator: Vérözön c. könyvben szerepel a lény.

Kriptozoológia_Podcast_2._rész_-_Dewayok-2

Kriptozoológia Podcast 2. rész - Dewayok-2

Kép forrása:

https://www.deviantart.com/viergacht/art/Dwayyo-vs-Snallygaster-453015482

Advertisement