AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Bőrszínük rendszerint sárga, bár pár törzs barnás színű. Megjelenésük hasonló az emberéhez úgy, mint nemi jellegeik. Orruk nincs. Az arcban vágásszerűen helyezkedik el a két orrnyílás. Mindenevők, vadászattal és gyűjtögetéssel szerzik be az élelmüket. Élettartamuk úgy 30 év lehet átlagban. Társadalmaik a földi afrikai bennszülöttek törzseihez hasonlóak. A nőstények gyűjtögetnek, nevelik az utódokat. A hímek pedig vadásznak.

Vagyis társadalmuk a hímekre épül. Hímek arcán függőleges tetoválás található. Törzsenként eltérő színű lehet. Az állra tetovált vízszintes vonal az első ölést jelképezi. Mely lehet ellenség, vagy levadászott vad. Homlokon fekvő vízszintes tetoválás az első nemzést (született gyermek) jelenti. Száj fölötti vízszintes pedig azt, hogy azaz egyén a törzsfő.

Törzsenként változik, hogy is állnak hozzá az emberekhez. Igazából egy-két példányt leszámítva soha nem láttak embert. Vannak nomád törzsek, vannak letelepedett törzsek. A nedvesebb helyeken élőknél primitív mezőgazdaság is megfigyelhető. Barlangokban, sátrakban és primitív kunyhókban élnek. Csontból, ágából és pattintott kövekből készül a legtöbb fegyverük. Egyes törzsek képesek íjakat készíteni. Míg ennél is kevesebb képes fémeket olvasztani és önteni. Bár késeknél és tőröknél nagyobb fém fegyvert még nem láttak a kutatók eme fajnál. Vadászatból élő törzseknél is találhatunk szelídített állatokat, ezek főleg kutyához hasonló állatok.
Advertisement