AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Álmodók

Magasan vannak a Cryer-skálán és legalább két számjegyes az eredményük az Emerson-féle Empátiateszten. Ezek az emberek álmukban érzékelik a királynők mentális kommunikációját. Ezeket az álmokat valósként élik meg. Hiába történnek benne olyan dolgok, amik nem valóságosak, hiába jönnek rá álmukban, hogy álom, nem tudnak szakadni tőle. Minél fejlettebb egy ilyen ember mentálisan, annál rosszabb neki. Vannak akik ébren is érzik az idegenek mentális kommunikációját és nem csak a királynőkét.

Ripleyék magánakciója után az álmodók jelentős szerepet kaptak az idegenek elleni harcban. Ez a képesség álmodók szerint inkább átok, elvégre nyugodt alvás ritka számukra. Azok akik ébren is érzékelik az idegeneket, pszichésen leterheltek. Van olyan ember, aki a sima dolgozókat is képes érzékelni, de mikor érzékeli őket, akkor szinte teljesen cselekvőképtelenné válik, legfeljebb dadogni és mutogatni képes. Ilyen embereketbizonyos drogok képesek észnél tartani.

Álmodók tökéletes kiegészítései a hagyományos hírszerzői lehetőségeknek. Segítségükkel rejtett idegen fészkekre lehet rábukkanni, vagy még kezdődő infesztációra. Harcoló alakulatokkal csak olyan álmodók tarthatnak, akik a képességeiket tudják kezelni. Továbbá harcoló alakulatokban mint katonák csak olyan álmodók lehetnek kiknek képessége alacsonyszintű

Spearsek

Spearsszekta

Az álmodók ellentettjei. Ők a rémálmokat pozitívként élik meg, vagy csak túl gyengék és a rémálmok magukkal ragadják őket. Lényegében az idegenek számukra valamiféle istenséggé vállnak. Salvaje hirdetett egy vallást, a Szeplőtelen Fogantatás Egyházát, melynek köszönhető az Első Idegen Háború és az elvesztése. Mivel a szekta tagok mindent megtette, az infesztáció terjedéséért. Spears nevet Thomas A.W. Spears után kapták. Tény, hogy a tábornok visszahódítani akarta a Földet, de ezt egy „idomított” idegen sereggel akarta megtenni. Eme őrült tervben vakul hitt, mint a szektások az idegenek isteni mivoltában. Így ragadt rá a spears név a szektásokra.

Alapvetően a spearseket az idegenek nem különböztették meg a többi embertől. Ellenben a Föld bukása után történt egy változás. Földön az idegenek hagyták, hogy a szektások más embereket hurcoljanak a fészkeikbe. Azt mondjuk célszerű, hozzátenni, hogy mikor az anyakirálynő a Földre került, a hozzá tartó szektásokat megölték az idegenek.

Szeplőtelen Fogantatás Egyháza fennmaradt, a szekta több bolygón is megtalálható. Az idegenek kihasználják, hogy egyes emberek segítenek nekik. Egyes spearsek esetén olyan, mintha már a boly részei lennének. Ehhez pedig, ha hozzávesszük a Bug-Meneket, akkor komoly problémaforrást jelentenek.

Átlag ember

Átlag emberek is érzékelhetik az idegenek mentális kommunikációját és befolyásolhatja ez az álmaikat. Ellenben ennek mértéke elhanyagolható, nem befolyásolja az egyént jobban, mint más álmok. Tehát míg egy spears vagy álmodó 7 napból 6 napon idegenekkel álmodik, mert bele gabalyodik azok mentális kommunikációjába, addig egy átlag embernek hetente, két hetente okoznak legfeljebb rémálmot, vagy ennyit se. Vagy csak az álmában feltűnik a távolban egy arctalan fogakkal teli szájú alak, ami ott van és ennyi.

Skillek aláb

Advertisement