AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Bolygóközi Kereskedelmi Tanács vagy Interstellar Commerce Commission (ICC)


Harmadik világháború mi öt évig tartott 2059 és 2064 alaposan megtépázta a bolygót. Ez is jelentős löket volt az űr meghódításának.
Egyesült Nemzetek Szövetsége elavulttá vált, egy olyan világban ahol a távolságok több száz – több ezer fényévben mérhetőek és a cégek erősebbek jó pár országnál még katonailag is. Így új irányítási formációt hoztak létre új alapokra.
Minden ország, minden multinacionális cég és független bolygó ennek a tagja. Akik erre nem hajlandóak azt kényszerítik. Az ICC nem szól bele az országok magánügyeibe kivéve, ha azok egymást fenyegetik. A cégek esetén nagyobb a szigor.
ICC szabadabb, mint az Európai Unió vagy az ENSZ formációja, ellenben mindenkinek köteles tagnak lennie. Ezt a CMC-vel (Colonial Marine Corp) felügyeli.

ICC kétkamarás rendszer alapján működik. Az elsődleges tömöríti a cégeket és a nemzeteket, no meg azt a pár független bolygót kik se ország se cég alá nem tartoznak. Ők a fő döntéshozók. Másodlagosba a különböző vallási szervezetek, kisebb cégek, civil szervezetek, érdekképviseletek és tudományos szakemberek tartoznak. Öt évre választ a két kamara elnököt, mely csupán csak jelképes személyiség.

Az ICC szimbiózisban él a katonai erejével a CMC-vel. A földi háború idején pl. Dr. Wadidslaw Orona volt ideiglenesen a CMC és ICC irányítója. Ez éles nemtetszést váltott ki a cégek és nemzetek közt, viszont hamar belátták, hogy ez egy muszáj lépés. A 17 éves háború idején és utána is még jó pár évig a CMC döntéshozói joga jelentősen megnőtt a háború miatt.

Az ICC összességében egy szükséges alternatíva ahhoz, hogy a különböző „frakciók” ne egymást pusztítsák. Az idegenek feltűnésével ezt be is bizonyította. Számos ország és kisebb cég számára pedig lehetőség az ICC rendszere a feltörekvéshez, hisz szabályaival korlátozni próbálja a nagyokat a kisebbekkel szemben.

Bár az ICC összefogja a cégeket és országokat, mégis kialakultak nagyobb szövetségek a történelem folyamán. Jó pár szövetség még az ICC megalakulása előtt létrejött.Egyesült Amerika

Avp föld 100% béta v3


2104-ben létrejött egész Amerikai kontinensre kiterjedő megaállam. USA a harmadik világégés után legyengült, ráadásul végleg elvesztette a kontrolját a mamutvállalatok fölött. A kontinens független országai megszűntek, mind beolvadtak eme új államba. Ezzel Föld legnagyobb állama jött létre.


Európai Unió
Az Unió évszázadok alatt terjeszkedett Európában egyedül Svájc maradt független, illetve Turáni országok hagyták ott az Európai Uniót. Az unió legkeletebbi pár országát Oroszország idővel megszabdalta.


Oroszország
Oroszország megőrizte dominanciáját az évszázadok alatt. Sőt, virágzó nagyhatalommá vált, melynek komoly érdekszférái lett Földön kívül is.


Turáni Szövetség
Főleg ázsiai országok alkotják. De Európában Magyarország, Bulgária és baráti viszony révén Lengyelország is tagja.
A huszonegyedik század elején létrejött szövetség sok vért kívánt, Magyarország nem maradt volna meg a keleti segítség nélkül, de igaz ez Ujgúria esetére is. Míg számos nép kivívta a függetlenségét, addig Magyarország visszaszerezte az elcsatolt területeket. Ujgúria csak a Kína - Amerika közti konfliktus miatt volt képes függetlenné válni.


Arab Liga
Legfőképpen arab országokat tömörítő szövetség. 21. század elején számos nem arab ország is megfigyelői státuszban tetszelgett a ligában. India is ilyen volt, mely végül teljes értékű tagjává is vált.


KÁNE
Kommunista Ázsiai Nemzetek Együttműködése, elvesztette a harmadik világháborút, viszont nem esett szét, úgymint az ENSZ. Bár tény és való, hogy jobbnak látta az ICC tagságot, mivel még egy nagyobb háborút nem szándékoztak kezdeményezni. Mondani sem kell, hogy kommunista az államberendezkedés.


Szabad Ázsiai Nemzetek
Maroknyi ázsiai ország, melyek a létrejött nagyhatalmas és szövetségek közt felőrlődnének, viszont összefogva egymást támogatva próbálnak kitartani. KÁNE terjeszkedése ellen jött létre elsődlegesen.


Makronézia
Mauritiustól egészen a Csendes Óceánig tartó szigetvilág és csendes óceáni szigetvilág mit felölel a szövetség. Számos sziget kontinenseken lévő országok alá tartoztak. USA, francia vagy angol. Eme szigetek függetlenítették magukat és Makronéziához csatlakoztak. A szövetség létrejöttének elsődleges oka, a tengerek és óceánok vízszintjének emelkedése. Kontinensen lévő országok elvoltak magukkal, nem foglalkoztak a szigetvilágokkal. Így saját kezükbe kellet venniük a sorsukat.


Ausztrália és Svájc megőrizte a függetlenségét. Új független országként az űrkorszak megjelenésével viszont feltűnt Antarktisz.
Antarktiszt eredetileg több különböző ország akarta magáénak tudni. Itt épült fel a világ legnagyobb űrkikötője. Mellette pedig Antarktisz City. Hamar két millió ember állandó lakhelyévé vált a zord jég sivatag. Végül kikiáltották a függetlenséget.


Three World Empire
A 21. század utolsó évtizedeiben jött létre mikor Nagy-Britannia, Japán és tucatnyi fejlődő ország összefogott. 2088 és 2102 között a szervezet volt az űrutazás és gyarmatosítás úttörője. Többek között a Marson és a Titanon levő kolónia a szervezet alapította.
A Weyland-Yutani itt kiemelkedő szerepet kapott, mert a Brit Weyland Corp. és Japán Yutani Corparation egyesüléséből jött létre. Viszont a WY időközben világok tucatjait szerezte meg és szinte minden földi országnál nagyobb anyagi hátteret teremtett meg magának. WY kivonulásával a Three World Empire is felbomlott.


Az Idegen háborúk
Föld bukása után a CMC Orosz, Turáni és KÁNE haderején kívül minden földi maradék haderőt magába olvasztott. Független haderők leginkább saját kolóniáik védelmével voltak elfoglalva.UPP és Alexandria

A Föld eleste után, számos szektorban lázadások ütötték fel a fejüket. Félelemből, de ez csak még jobban súlyosbította a helyzetet. Amolyan hidegháborús helyzet állt elő.


UPP
UPP szektor felett, kommunista vezetés ragadta magához a hatalmat. Az emberek pedig félelemből követték. Saját egyedi haderőt kezdet felépíteni.
A progresszív emberek uniója (union of progressive people), egy diktatórikus ICC-ből kivált szervezet. A szektor fő bolygója Barabazon, illetve a Rodina állomás. A UPP az alexandriai konfliktussal ellentétben, egy szélsőséges, nem demokratikus rendszer. A szektorba belépő összes nem UPP-s hajót leellenőrzik, és ha egy máshova tartozó katonai hajó lép be a rendszerbe, akkor azt hadüzenetnek tekintik. Minden üzleti szálat megszakítottak az ICC-vel és a szektor önellátó.
Fegyverzete, kb. minden mivel fel lehet venni a versenyt a modern fegyverekkel.


Alexandria
Egy ugyan olyan lakható bolygó, mint a Föld. Az egész bolygó fellázadt és elszakadt a közeli Ventix kolóniával egyűt.
Demokratikus vezetés mindent megtesz a függetlenségért. A lakosság elégedett ezzel és nem tiltakoznak a kötelező négyévnyi katonai és másmilyen közhasznú foglalkozás ellen.
Harci eszközök terén mindent felhasználnak, amihez hozzá tudnak jutni. Lényegében egyedül űrhajó hajtóművekre szorulnak csak behozatalra, mit csempészettel oldanak meg.

Advertisement