AvP:War FRPG Wiki
Advertisement


M-242 Harci Homokfutó[]

M-242 Harci Homokfutó 2

Villámháború taktikája a BugMan nevű Alien - Ember hibridek központjául szolgáló űrállomás ellen.

Az M-242-est a Daithoai ATV-ből fejlesztették ki. Csak az M-242-es kisebb, és jobban manőverezhető. Csupán két utasnak, a lövegkezelőnek, és a vezetőnek van benne hely. Mindketten fel tudják nyitni a búvónyílásaikat, és tüzelni. Bár ilyenkor sebezhetőek.
Az M-242-es a Gyarmati Tengerészgyalogságnál az egyik leghasznosabb jármű. A tökéletes terepjáró. Hála a két K-1000-es gázturbinájának, és a négy kerék meghajtású rendszernek, minek hála viselkedhet szokványos járműként, de a vezető beállíthatja, úgy hogy a két kerék külön tudjon fordulni. Szinte bármilyen irányba tud mozogni hála hihetetlen manőverező képességének. Képes oldalvást mozogva tüzelni. A hátsó részében egy pár, nagy teljesítményű Vulcan Gattling golyószóró található. Ezek a fegyverek 1000 méteres körzetben bármilyen könnyű célpontot kinyírnak. Továbbá eme két golyószóró közt található egy platform a búvónyílásnál mire fel lehet csatlakoztatni minigunt, smartgunt vagy hasonló fegyvert, így annak stabil alátámasztása lesz.

1,5 tonnás jármű maximálisan 180 km/h sebességre képes.


W9A Hummer[]

Egyesült Amerika által használt gyors könnyű harci jármű nagyfokú modolhatósággal. A gyarmatügy M-242 mellet tette le a voksát, így eme harcjármű nem képezi hagyományosan a CMC harci jármű parkját. Viszont a Föld bukása után a CMC irányítása alá helyezte Egyesült Amerika maradék haderejét, így számos W9A is a CMC kötelékébe került.
Kiépített úton 150 km/h sebességre képes. Leginkább védelmi és felderítési feladatokra alkalmas. Kézifegyvereket kibírja a páncélzata. Terepen is megállja a helyét. Öt főt képes szállítani. M78KZ impulzus ikerüteg az alapfegyverzete.ATV B9-es katonai tehergépjármű[]

Legmodernebb katonai teherjármű. Utánpótlás vagy egy tengerészgyalogos

ATV B9-es katonai tehergépjármű

Kisebb járőrhajók tengerészei M577 APC helyet használják.

szakasz szállítására is megfelel.
A platón kényelmesen elfér nyolc ember plusz fegyverzetük. A taktikai parancsnoki rész a sofőr mögötti részen kialakítható. Eme szempontból pótolhatja az APC-t. Viszont harc terén nem. Páncélzata csak a sofőrt és mellette lévő embereket védi (összesen 3-5 fő lehet) A platóra húzható ponyva édes kevés.

Bár igaz hogy ez egy szállító jármű és nem harci, ennek lenére egy minimális 20mm.-res gépágyú található hátul, de csak szükség esetére. Továbbá a sofőr mellett található egy búvónyílás a fülke tetején.

Hat kerék meghajtású, 150 km/h a vég sebessége. Sok féle terepen kiválóan megállja a helyét. A csak logisztikai célokra használják, harci bevetéseken maximum kényszerből, ha már nincs más lehetőség.ATV B7-es nehéz katonai tehergépjármű[]

ATV B7-es nehéz katonai tehergépjármű 1

Tíz keres páncélozott és M577-es APC fegyverzetével ellátott katonai teherszállító eszményi utánpótlás szállító frontvonalon, megszállt területeken és békefenntartáshoz is alkalmas. Egy egyszerű ellátmányszállító rendelkezik egy M577-es tűzerejével. Kell ennél több?
Alkalmazható csapatszállításra. Alkalmazható ellátmányszállításra. Mobil orvosi egységként is alkalmazható. Belső tere nagy mértékben modolható. Könnyedén lehet beszerelni orvosi műszereket, priccseket, vagy ülőhelyeket. Helyenként mobil parancsnoki központként is alkalmazzák, vagy tudományos célokra. Páncélzata a kézifegyverek ellen alkalmas, közepes és nehéz páncéltörő fegyverek viszont már átütik. Rendszerint reflektorokkal szerelik fel. Elől jobb és bal oldalán két ajtóval rendelkezik. Hátul pedig egy lehajtható rámpaként működő harmadikkal.
Egy valami fontos, a mérete miatt villámháborúra nem alkalmas. A CMC így csak elhúzód hadműveletek esetén használja. Továbbá olyan helyőrsökön található melyek kolonizált jelentős lakossággal bíró bolygón van.
50 km/órás sebességet csak autóutón ajánlott kiaknázni, terepen bár jó terepbíró nem ajánlott ez a sebesség. Egy ember szükséges a vezetéséhez. Még egy fő ki koordinálja a fegyverzetet. Ezen felül harminc fő számára tud kényelmesnek mondható helyet biztosítani.


CPV 251[]

Második világháborús Sd.Kfz. 251 mintájára készült csúcsmodern multifunkcionális fél lánctalpas jármű. Második idegen háború alatt vált szükségessé egy ellátmányozó jármű melyet esetleges idegen támadás esetén harcos kasztú idegenek nem tudnak tönkretenni. Számos prototípus közül csak a CPV 251 bizonyult kielégítőnek. A tényleges gyártás viszont csak 2212-ben indult el. Egyszerű és minimalista jármű, mely könnyedén ellen képes állni a környezet viszontagságainak. Szállító jármű révén nem rendelkezik fegyverzettel. Nagy ritkán alkalmazzák csapatszállításra.


M-APX[]

M-APX

Páncélozott nehéz rakományszállító jármű. Szükség esetén személyszállításra és medikai központként is alkalmazható. Fő profilja viszont EXO szállítás és ellátás.
Két EXO ruha számára van hely, továbbá azok ellátmányának. Sofőr, egy szervizes és a két pilótának van ülőhelye. Vezetőfülkéből van átjárás a raktérbe. Szervizes mérnök feladata harc előtt a végső simítások elrendezése, illetve szükség esetén a megoldható gyors szervizelés. Rendszerint akkor alkalmazzák az EXO szállítót mikor elhúzódó harcok vannak, illetve konvoj kíséretre, hogy esetleges ellenséges rajtaütés esetén kéznél legyen pár EXO ruhás. (Gyors bevetések esetén EXO ruhákat leszálló hajók juttatják a célterületre.)
A jármű belső tere jól védett környezeti viszontagságoktól és páncélzata ellenáll a legtöbb kézi fegyvernek. Aszfaltos úton 90 km/h sebességet is elérheti.

Advertisement