AvP:War FRPG Wiki
Advertisement


Ez egy nagyon furcsa világ, ami lakható, legalább is életfeltételek alapján. Tartarus egy szokatlan jellemzője a forgása, ami merőleges a pályájára. 40 évig tart befejezni a pályáját a nap körül, ami következtében 20 évig sötétség 20 évig világosság van. Az éjszakai oldalon kevés élet van, és a nappalra várnak. Három nagyobb kontinens van a bolygón. A klíma és a környezet ideális rengeteg állat és növényfajtával. A tervek szerint mindig azt a kontinenst kolonizálnák, ami nappalban van, és a telepeseket mindig átköltöznének. Ez a folyamat csak pár éve kezdődött, de felütötte a fejét egy másik probléma, egy nagyon erőszakos és veszélyes életforma.A Tartaruson fellelhető furcsa élőlények ezek. Bogárszerű páncélos testű teremtmények, amik rendkívül agresszívak, sötétben tevékenykednek (értsd az éjszaka mi a bolygón 20 év), és mikor eljön az éj, mindent és mindenkit lebontanak táplálékként, minden szerves anyagot. Egy átlagos harvester, gúny nevén hemzsenc 3m magas és 6m hosszú. Hatalmas elülső karmaik vannak és alagutakban élnek. Csapatokban dolgoznak, de néha territóriumért harcolnak egymás közt is. Könnyedén átássák magukat sokféle kőzeten, a beton nem akadály nekik.

A fészkeik szintén hasonlítanak a hangyák társadalmi felépítésükhöz, bár itt királynő helyett hordozók vannak, amik a szaporodásért felelősek és a kutya méretű dolgozók növekednek rajtuk. A dolgozók a hordozókat védik, ez az életük célja, nem is tudnak önállóan élni, csak egy hordozó testén ami táplálékot juttat a szervezetükbe. Ha leválasztja magát egy dolgozó kb. 3 óráig él aztán elpusztul, ám a dolgozók újra megszületnek a hordozókon, egy kifejlődése kb. 3 hét. A dolgozóknak van egy életciklusa, miben megnő a testméretük és önellátóakká válnak, ekkor leválnak a hordozóról. Ők lesznek a begyűjtők, mik a hemzsencek javarészét adják.

Hemzsenc

Egy kifejlett arató.

Ők a bolygó ökoszisztémájának fő mozgató rugói. A lények a táplálékot leviszik élőhelyükre és megeszik, ami során lassan széndioxid képződik, ami később ahhoz kell, hogy ha eljön a nappal ideje, akkor az élővilág újból kifakadjon. Ez egy tökéletes egyensúly a bolygón. Sajnos az Aratók nem tesznek különbséget a növények és állatok között, illetve a telepeseket is könnyedén felzabálják.

Az alienek feltűnése előtt ők szerepeltek az emberek legsötétebb rémálmaikban. Ma már „csak” egyszerű bogarak…Bolygó vitathatatlan csúcsragadozói az hemzsencek vagyis az aratók. Változatos élőlénytársulás él a bolygón. Ám ez mind gyorsan növő növény és gombajok, no és gyorsan szaporodó rovar, kétéltű és hüllő fajok alkotta. Eme lényeknek egy stratégiájuk van: menekülés, vagy rejtőzködés. Csekély számú ragadozó faj eltörpül az aratók mellet. Farkukat behúzva menekülnek még az ember elől is.Bár a bolygóra idegenek nem jutottak el, a hatásuk kiérződött. A hemzsencek

Tartarus

elől menekülő emberek még szörnyűbb lények karjaiba rohantak volna. Közel 100ezer ember maradt a bolygón, kik a kiépített kolóniát kénytelenek voltak elhagyni. Föld bukása utáni káoszban pár évig nem érkezett a bolygóra szállítmány. Üzemanyag kifogyott, az emberek szinte gyalog kényszerültek „menekülésre”. Majd az óceán állta útjukat. Alig van pár száz dokumentált túlélő.

Föld visszafoglalása után a bolygót lakhatatlannak minősítették, nem mintha bárki is szívesen költözne ide mindezek után. Az aratók túl fontos része az ökoszisztémának, így nem lehet őket irtással elintézni, révén ezzel az egész bolygó megbolydulna. Egy kutató és szerviz állomást építettek a bolygó mellé, mely 800 főt képes befogadni. Felszínen csak kutatók tartózkodhatnak fegyveres védelem mellet.Csatolmányforrások:

http://isismasshiro.deviantart.com/art/Big-Bad-Bug-23880380?q=boost%3Apopular%20bug%20monster&qo=3

http://bakenius.deviantart.com/art/Living-Planet-11524634?q=boost%3Apopular%20planet&qo=261

Advertisement