AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Sok mindentől függ egy idegen külleme. Továbbá nem hibrid sem a runner, sem a predalien. Az idegenek egyedfejlődése úgy épül fel, hogy a gazdatestből át vesznek bizonyos elemeket, ezek legtöbbször hasznos dolgok. Repülés vagy jobb úszás. Persze mivel a tollak nem öröklődnek, így a madarakból kifejlődött idegenek nem képesek repülni. Kifejlet idegen nagyobb, mint a gazdatest, bár ez nem mindig igaz. Valamikor az élőhelyhez való alkalmazkodás miatt kisebb lesz a kifejlett lény, mint a gazdatest. Végtelenek a variációk. Vannak ismertebb variánsok, és kevésbé ismertek. Ismertebbek ezért ismertek, mert az ember gyakorta futott össze ilyennekkel.


Runner

Ilyen a runner, ami négylábú állatokból kel általában ki (rendszerint a kutya ill. nagymacska félékből vagy hasonló létformákból kikelet idegen a runner), így érzékszervei is fejlettebbek kicsit, úgymint lábai. Koponyája általában teljesen sima, farka talán picit hosszabb az átlagnál. Rendszerint négy lábon közlekednek.


"Drone"

Az „átlagos” xenomorph a „drone”, emberekből kel ki, ereje nagyobb a runnerénél, ám kicsit ügyetlenebb és lassabb kistestvérénél. Koponyája bordázott, bár van kivétel. Magasabb, mint egy runner és robosztusabb, embernél nagyobb akár egy méterrel is. Az emberek nagy része erre a variánsra gondol, mikor az idegenekre gondol, holott csak egy variáns a sok közül. Amikor általánosságban beszélünk az idegenekről, akkor eme variánst vesszük alapul. (Bár eredetüket tekintve az átlagos idegen inkább a pilótából kikelt. A drone pedig a dolgozót jelent. – Tehát ez az ember szerinti viszonyítás.)


Predalien

Predalien

A predalien erősebb, mint a dron és a yautja faj tagjaiból születik, megtermékenyítés után. Akkora vagy még nagyobb, mint egy vadász, feje általában rövidebb és csápszerűségekben végződik, amit a ragadozóktól örökölt, szintúgy mint a pofáján elhelyezkedő csáprágókat. Hangja is valamelyest a vadászokéhoz hasonlít, kerregő üvöltő hang vegyül a rikoltozáshoz, így túlvilági hangot adva. Mivel egy vadászból kel ki, nem csak tulajdonságait, de belső jellemzői egy részét is örökli, ezzel félelmetes ragadozóvá téve. Rendkívül ravasz és nagyon jó vadász. Ám ritkább, mint a másik két fajtája, mivel egy yautja nem adja könnyen a bőrét egy arcmászónak.


Berserker

Berserker-Alien

Fekete klán genetikailag felturbózott tagjaiból kel ki eme idegen. Predaliennél a gazdatest genetikai turbózása miatt sokkal erősebb és szívósabb.
Nem igazán lehet általánosítani, mivel eltérő, hogy a klán tagjai milyen mutagénekkel kezelik magukat. Berserker idegenek rendszerint fekete és vörös színben tetszelegnek, a csáprágók általában csökevényesek és raszták is általában hiányoznak.


Monkey alien

Továbbá kevésbé elterjedt, de ismert variánsok még, mikor az idegenek exotikus állatból kelnek ki, például majomból, így nagyon hosszú és erős farokkal és hosszú karokkal felruházva a gazdatestből kikelt lényt. Ezzel roppant fürge mászó lény jön létre.

Természetesen, ha a gazdatest egy gorilla volt, akkor azaz idegen nem fog akrobatikusan manőverezni, hanem egy inkább földön mozgó nagy darab masszív idegen lesz.


Xenoraptor

Létezik még a Deinonychosauriából (pl. Velociraptor) vagy más hasonló dinosaurusból kikelt idegen, a xenoraptor, az első xenoraptorok a Blioron voltak megtalálhatóak, mivel az ott létrehozott őslény park és vadászparadicsomban elszabadultak az idegenek, így nem csoda, hogy pár ilyen lény is született. Ez a fajta leginkább Bliorra jellemző. Bár az is igaz, hogy a madarakból kikelt idegenek röpképtelenek, mivel a tollak nem öröklődnek, így kinézetileg a xenoraptorokra hasonlítanak. (bár ennek másik oka, hogy a raptorok és madarak is maniraptorák)

Az arctámadó farka nem feltétlen a torok elszorítására való, ez egy kapaszkodó szerv. Példának okáért, a Ryushinőshonos tülökorrúak tülkén kapaszkodik meg, míg elegendő kábító gázt jutatta az állat tüdejébe, eztán a lény pofjába bemászik, és tojócsövével lejutatja az embriót. Elméletben a legkülönfélőbb lényeket képesek megfertőzni eme találékony kis „görcsök”. Így a xenoraptornál jóval nagyobb xenomorphok is létrejöttek/jöhetnek. Ami kiemelendő, hogy a dinosaurusoktól öröklött fő anatómiai sajátosság az a hosszúkás koponya hiánya (legtöbbször nincs ilyen nekik), ez betudható a két fő archosauria (Dinosaurus és Pterosaurus) jellemvonásának. Könnyítet csontozat, légzsákok, szóval amolyan nagy méretek ellenére is könnyed és masszív testfelépítés. Eme lényekből kikelt idegenek fő jellemvonása a sokkal tökéletesebb gyilkoló gép, így az „Archoxenoid” fő besorolási nevet viseli minden feljebb említett archosauriából kifejlődött xenomorph.


Pilóta alien

Pilótából kikelt alien, lényegében azonos az emberből kikelttel, csak éppenséggel sokkal nagyobb. Ha a még ki nem fejlet alienre, nem hat egy királynő feromonja, akkor nagy eséllyel az útjába kerülő fészek királynője akar lenni. Vagyis meg akarja ölni a királynőt, ha az, nála gyengébb, de persze az nem hagyja magát. Ha hatnak rá feromonok, akkor ilyet feltehetően nem tesz. Ez a fajta viselkedés elméletek szerint a pilótáktól örökölt határnélküli sötét gyűlöletből fakad.

Két pilótából kikelt idegenről van tudomásunk. Egyik olyan mint az emberből kikelt idegen, csak jóval nagyobb. A másik hasonlít erre, bár a gazdatest ormánya öröklődött az idegenre, feltehetően, mint a predalien rasztái, ennek sincs semmiféle funkciója.
(Utóbbi az LV-426 bolygón lévő pilóta roncsban évezredeket szunnyadt át, míg a meg nem zavarták. – Se a Nostromo, se a telepesek nem botlott bele. Végül a bolygó uralásáért folyó incidens sorozatok ébresztették fel és a CMC pusztította el.)


Röpképes alien

A következő furcsa teremtmény, egy röpképes élőlényből kikelt xenomorph, a legfontosabb tulajdonságot, a repülést örökölvén ezzel, bár megesik, hogy a szárnyak csökevényesednek. (Madárból nem kell ki röpképes alien, mivel a tollak nem öröklődnek.)
Két altípust különböztetünk meg. A Draco-t, melynek két pár lába/karja van, és a Wyrent melynek egy pár lába és egy pár szárnya van. Ez utóbbi a Földön óriás denevérékből létrejöhet.

Kígyótestű

Kígyótestű alien

Illetve a kígyótestűekből született, általában robosztus egyedek, amiknek leginkább a felső izomzatuk erős, lent viszont lábak helyett csak egy óriási farok kap helyet ezzel limitálva a sebességüket. Viszont mindig van elülső végtagjuk, igaz lehet, hogy csökevényes, de mindig van az idegeneknek minimum egy pár végtagja.


Ugró

Ugró

Egy pár végtag nem mindig karokra vonatkozik. Az úgynevezett ugróknak rendszerint hátsó lábaik vannak. Futva, közlekednek. Ugró nevük onnan ered, hogy egyes bolygókon vannak olyan lények melyeknek nincs csak egy pár lábuk és azzal ugrálva közlekednek. Az ebből kikelt idegenek úgy szintén csak lábakkal rendelkeznek, és futva / ugrálva közlekednek. Ez kicsit komikus tud lenni, viszont cserébe eme lények sebessége egy futó (runner) sebessége lehet. De persze pl. kenguruból kikelt idegen is ide sorolható, viszont neki vannak karjai.


Swimmer

Mivel az idegenek számára nem lételem a levegő semmilyen életciklusban, így megeshet, hogy a fészek víz alatt épül fel és persze, az hogy gazdatest valami féle vízi lény lesz. Az így kifejlődött xenormphokat rendszerint úszónak (swimmer) nevezzük. A sima idegen is képes roppant ügyesen úszni, de az úszok gazdatestüknek hála még hatékonyabbak. Testük áramvonalas, ujjaik közt úszóhártya nőhet, viszont a jobb úszás érdekében farkuk teljesen megváltozhat. Így a fullánk teljesen el is tűnhet a farki méregmiriggyel egyűt, ezek helyét pedig egy farokúszó veszi át, mivel a lény még gyorsabban képes haladni. Szárazon esetlenek, de képesek haladni, ezért rendszerint inkább a vízben maradnak.

Chrysalis

Chrysalis

Chrysalis alapvetően olyan lényekből kel ki melyek koponyája bizonyos része kemény csont. Mint pl. muflon vagy bivaly. A kikelt idegen koponyája roppant erős, legtöbb lövéstől semmi baja nem történik, de nehéz fegyverek ellen már nem elég. Gazdatesttől függő, hogy a tülköket öröklik-e. Roppant alattomosak ezek a lények. Egyes példányok képesek összegömbölyödve labdaként haladni rövid ideig. Gyakorta fejlődnek tovább praetorinná.


Crusher

Crusher

Ez nem egészen kimondott variáns megnevezés. Olyan idegenekre mondjuk, mik négylábúak és erősen páncélozottak. Ezek lehetnek runner vagy chrysalis praetorian változatai, ám négylábú chrysalisra is szokás mondani, úgymint pl. ceratopsiából kikelt idegenekre. Egy közös mindben:
Offenzívan lerohanni szeretik a prédát.Tülkök / Szarvak

Tülkös runer

Amennyiben egy idegen olyan lényből bújik elő, minek szarvai vannak, akkor jó eséllyel öröklődhetnek ezek az idegenre. Ez nem különálló variáns. Egy kecskéből kifejlődött idegen runnernek nevezhető, míg egy rinocéroszból inkább chrysalis. Ám mindketten rendelkeznek tülökkel melyek meghatározzák az idegen fészekben betöltött szerepét is, révén ezek efektíven javítják az idegen harci teljesítményét.
Crucible - idegenjei
Gránitbéka hím egyedeiből kikelt idegen, közönséges runner, leszámítva az átlagnál erősebb páncélzatról és a farok végi bunkóról. Kábító mérge nincs, ám a bunkós farka kifejezetten veszélyes fegyver. – Viszont csak hím egyedekből fejlődik ki bunkós változat, nőstényeknél marad a tömzsi fej, de a szokásos pengés farok marad.
Behemótbólkikelt idegen lomha, ám a 20 millis impulzus lőszer meg sem kottyan neki. Hátán van a legerősebb páncélzata. Igazi rémálom egy szokványos CMC szakasznak. APC plazmaágyúival és tankelhárító fegyverekkel csak van esély ellene. Érdekessége, hogy a fej összenő a testtel, ettől csak még lomhábbá téve, viszont nincs sebezhető nyak.
Chionerből kikelt idegen

Alien by SeanE


Chioner valaha egy fejlett faj volt, kristályokra épülő technológiával rendelkeztek. Városaik romjai még léteznek tele belőlük kikelt idegenekkel. A fajt a Sötét klán igázta le, a túlélőket elhurcolták szolgának és keltetőnek.
Chionerből kikelt idegen valamivel kisebb, mint egy emberből kikelt. Kinézetileg egyezik az emberből kikelt idegennel, ellenben szája két szélén helyet foglal egy-egy agyar mit a gazdatesttől örökölt. Színűk általában fekete és sötétvörös.

Bruinból kikelt idegen

Bruinból kikelt idegen

Nagyobb és erősebb egy emberből kikelt idegennél, bár fő tulajdonságok azonosak. Ezen felül ami feltűnő a koponya elülső részén lévő két kidudorodás. Ezek szerepe és funkciója nem ismert.Csatolmányforrások:

http://vytor.deviantart.com/gallery/?offset=24#/dknn1n

http://nebezial.deviantart.com/art/xenomorph-rex-314480080?q=gallery%3Anebezial%2F9888339&qo=6

http://seane.deviantart.com/art/Alien-118959136

Advertisement