AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Eredetileg a Brit Weyland Industries és Japán Yutani Corporation összeolvadásából jött létre. 2100 után már egyként kell a két céget kezelni, ám ez előtt még nem volt ennyire tiszta a helyzet. Weyland Industies 1973-ban alapul Charles Bishop Weylandnek hála, de a Weyland Corporation 2012-ben alapult Peter Weyland révén. Tulajdon képen ugyan az a cég, de egyik sem volt a másik leányvállalata vagy hasonló. Család ami összekapcsolta a két céget. 2029-ben Yutani Corporation perbe kezd a Weyland Corporationnal a David android miatt. Weyland-Yutani 2030-ban jogilag már létezik, de sokáig a két (három) cég még funkcionál különállóan. Weyland-Yutani Corporationt sok féle képen nevezik, van, hogy simán WY, van hogy a teljes nevet használják, van hogy a kötőjel elmarad stb., de olyakor simán csak Társaság.

Cég a történelem folyamán gyakran folyt bele a politikába és igyekezett a maga számára legjobban alakítani a dolgokat. Cég nem riad vissza attól sem, ha kolóniákat kell feláldozni a cél érdekében. Mi a cél? Ezt csak a cég két vezetője tudja. Hivatalosan a céget a két alapító család birtokolja a részvények révén. Céget pedig 12 főből álló elnöki tanács vezeti. Gyakorlatilag Charles Bishop Weyland (Karl Bishop Weyland néven) és Ms. Yutani azok, akik a céget irányítják. És bár „jót” akarnak, módszereik megkérdőjelezhetőek. Továbbá a cég hatalmas mérete sem könnyíti meg az irányítást. Legfelül kiadott utasítást, lehet egy kisfőnök úgy fogja végrehajtani, hogy emberek halnak meg, holott csak meg kellet volna vásárolni az adott dolgot, nem pedig zsoldosokat bérelni és a dologhoz vezető úton mindenkit lelőni.

A Társaságra sokan úgy gondolnak, hogy ész nélkül csörtet azért, hogy megszerezze magának az idegeneket, hogy bio-fegyvert készíthessen. Mégis az első tényleges idegenekkel kapcsolatos „igazi” fegyver, pont a totális megsemmisítésükre lett megalkotva. Berserker osztagok már az Első Idegen Háború előtt létrejöttek. Tény, hogy az Acheroni Háború ezt megelőzte, ahol a WY képes volt teljes erővel még a Gyarmati Tengerészgyalogságra is rátámadni a helyszínen. Persze eme konfliktust könnyen elsimították tárgyalóasztalnál.

Weyland Yutani esetén a kérdés, hogy mivel nem foglalkozik. Gyerekjátéktól, sörön át az űr meghódításán át minden. Egyik legjelentősebb fegyver, űrhajó és szintetikus gyártó cég. WY gyártja az atmoszféra processzorokat. Más cégek nem foglalkoznak ezzel, vagy ha mégis, akkor a WY bekebelezi őket. Nagyobb cégek nem akarnak „háborút”, a kisebbek meg túl balgák. A Társaság adja természetesen a személyzetet is az atmoszféra átalakítókhoz. Így még akkor is jelen van a társaság egy terraformálás alatt lévő bolygón, miközben nem is az övék.

E mellet a cég hadereje is jelentős. Számos katonai hajóval rendelkezik, pl. Patna nevű Conestoga. Van saját zsordos hadereje, melyet bérbe lehet venni. Ám alkalmaz Vas Medvéket is. PMC mellet pedig vannak, olyan katonái melyeket nem bocsájt külsős megrendelő számára használatra. Továbbá a kolónia függően állomásoztathat ott magánhaderőt, bár gyakran inkább CMC-vel köt szerződést. Így az adott helyen a WY adhat utasításokat az ott állomásozó CMC katonáknak.
Advertisement