AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Egy galaktikus potyautas gombaféle. Ismeretlen, hogy mi alapján képes fertőzni. Nem faj specifikus gomba. Adott faj populációjának csak elenyésző részén képes parazita életmódot folytatni, miközben felfalja az egész testet. Terjedése lehet cseppfertőzés, seb útján, vagy simán bőrfelülettel érintkezve. Viszont járványok sosem tőrnek ki. Elvétettek a fertőzési esetek. A gomba valamiféle génhiba útján képes a szervezeten megmaradni. Ez a génhiba nagyon ritka és ismeretlen. Példának okáért, ha eme gomba spóráival töményen érintkezik 10ezer ember, akkor ha két fő megfertőződik az már nagy szám.

Gomba apránként terjedni kezd a szervezetben, miközben lebontja és magával pótolja a szöveteket. Ha fertőzöttség elér egy bizonyos szintet és megölik a gazdatestet, akkor a gombának még lehet elég ideje, hogy befejezze az egész szervezet átformálást, így a testbe új életet lehel. Fertőzött egyed, legyen az ember, predator, kutya vagy más élőlény (idegenek immunisak) apránként hallucinációkat kezd érzékelni. Álcázott (láthatatlanná tett) dolgokat képesek meglátni, mintha nem is lennének álcázva. Fertőzött emlékei az idő múlásával elhalványodnak, végül lényegében csak egy mászkáló gombateleppé válik.

Hagyományos lőszereket a szivacsos szövet könnyűszerrel átengedi magán. A szövetek egyszerűen félre húzódnak a lövés elől. A testen lényegében több tudat osztozkodik. Elsőnek van a gazdatest, mely emlékeit és öntudatot vesztve apránként egy járkáló zöld bábura kezd hasonlítani. És ott van maga a zöldpenész. Bár elvette az gazdatest eszét, életben tartja azt. Környezetből kivont tápanyagokat juttat neki, viszont mivel az agyát is behálózzák a gombafonalak, így mindig a számára legideálisabb helyre próbálja irányítani a fertőzöttet. Gomba és a gazdatest a tényleges „átalakulás” után már nem szétválasztható. Gomba a gazdatest minden porcikáját átalakította, viszont a gazdatest így is produkál önálló életjeleket melyek a megmaradt halványuló emlékekből származnak. Gomba folyamatosan zöld spórákat juttat a levegőbe. Így próbálva reprodukálni magát.


Fontos megjegyezni:

Predator: A vadászok szigete – Könyvben szerepel eme gombaféle. Predator karmáról jut az áldozatba a penész, ellenben mások nem fertőződnek meg. Fertőzött orosz férfinek a látása apránként átalakult, másmilyen színben kezdi el látni a világot. Sőt olyan lényeket lát mik elvben ott sincsenek. Az álcázott predatort is tökéletesen látja, mintha nem is lenne álcázva. Predator levágja a férfi fejét, de ott hagyja. A fertőzött később feléled és a feje a helyén van. Tehát a fej nem esett messze a testtől és visszaforrt. Még meg vannak a férfi emlékei, de már a gomba irányítja.

Az hogy látta predatort tökéletesen az lehetőséget ad arra, hogy amiket látott lényeket (medúzához hasonló röpködő lények és miegymás) azok tényleg léteznek és nem hallucinációk. Tehát létezik egy számunkra láthatatlan mivolta világnak. Az hogy ezek „szellemek” (Aliens: Pusztítás képregény - Gropius Lysenko miatt lehetséges.) vagy valami más, esetleg a „negyedik” térbeli dimenzió, az már jó kérdés.

Advertisement