AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

A Razzia a legnagyobb csatahajó, amit valaha építettek. Ez egy hatalmas repülő erőd, ami bármilyen flottának becsületére válna zászlóshajóként. Egy ilyen gyártása nagyon drága. Ezért nem csoda hogy csak hatot gyártottak belőle az Első Idegen Háború előtt. A mérete hátrány is egyben. Ügyelnie kell rá, hogy ne kerüljön túl közel egy bolygó gravitációs mezejéhez, mert akkor irányítatlanná válik. Ezért egy külön leszálló hajóval rendelkezik.

Ebben a gépbe szerelték be a legnagyobb hiperhajtóművet, a McKinnley Ion Mark I-est. Keveset fogyaszt, viszont nem is gyorsabb, mint egy Conestoga. A Razzián teljes rakomány mellett hatszáz ember tud utazni, de ellátmány nélkül akár 15.000-en is. A Razziákat néha kolonizálásra is használják, és persze ha nagy erőket kell a harctérről evakuálni/szállítani. A Razziákat általában nem ilyen feladatokra használják. A fegyverei képesek a bolygók felszínét felégetni.

Védelemért az erőteljes kerámia-műanyagborítás felel. Ahol pedig eme védelem nem található, ott speciális erőtér védi a hajót. Ez az erőtér kiterjeszthető a hajó többi felületére is, ha az ellenség tűzereje képes lenne átütni a burkolatot. Érdekes módón a hajó energia forrása nukleáris eredetű, bár vésztartaléknak lítium-hidridre épülő generátora is van, ha a reaktor valamiért felmondaná a szolgálatot. Ez viszont ritka, úgymint a meghibásodás is. Nukleárisreaktor hűtésével nincs probléma, hisz az űr elég hűtési lehetőséget biztosít. Ezért is néz ki a hajó egy biomechanikus rovarnak, melyet csövek hálóznak be.

Tűzerejének gerincét két 3000MW NPB adja, melyek a hajó testének két oldalán vannak. „Fejen” két 800MW NPB található, másik kettő a „torzó” hátán. Módosított AA22-3R-ek védik a hangáröblöt. Szerte a testen pedig thunderhawk sínágyú és lézer ágyúk találhatóak, 360 fokos védelmet nyújtva. További nyolc rakétaindító állvány található a hajón, mely képes rakéták, torpedók és orbitális bombák indítására. Ezek természetesen alaphelyzetben a páncélburkolat alatt találhatóak, így esetleges rajtaütés esetén az ellenség nem tudja a támadást a fegyverek kiiktatásával kezdeni.
38db EEV tartozik a hajóhoz. Hangáröbölhöz tartozó dokkokban 20 leszálló egységnek van hely. Általában 5 leszállóhajó és 15 vadászgép a felállás. 30 földi járműnek van hely a hajóban. Továbbá rendelkezik egy speciális leszálló egységgel is.

Biztonságos, és erős hajó. De drága. A gyártása, és fenntartása tömérdek kreditet emészt fel. De megéri, hisz a CMC ezekkel a hajókkal nagy erőt képvisel. Sajnálatos módon a Föld visszafoglalása utánra csak a névadó Razzia marad meg a fél tucat hajóból a katonák nagy kárára. A hajó egy kisebb kikapcsolódást szolgáló kerttel is rendelkezhet, révén sok kihasználatlan hely adódik eme hajón. Így rengeteg kényelmi funkciót beiktatnak. Így egy ilyen hajó a gyarmati katonák mennyországa. Föld visszafoglalása után, az utolsó példányt csak ritka esetben vetik be.

Leszállóegység

Razziánként 1 található belőle. 3 rakodó nyílása van, Képes 9 járművet szállítani, + katonák és ellátmány. (ha 9 járművet szállít, akkor már nem fér el 500 ember) Személyzete 1 pilóta, 1 másodpilóta.
Fegyverzete szegényes. Csupán a rá épített tüzérségi ütegek és gépágyúk, telepenként egy konzol van, mit egy fő kezel. A tüzérségi ütegeket csak leszállás után a harcoló egységek segítésére használják. Egy tüzérségi telep 3 ütegből ál, két oldalt található az 1-1 telep. Hat K8-as négyütegű légvédelmi löveg mellet két 25mm Gargoyle Gattling Gun is található a leszálló egységen. Csak úgy, mint az anya hajója esetén itt is a páncélburkolatba rejtve.
Rendelkezik egy erőtér generátorral is. Ehhez előbb ki kell lőni négy szondát, melyek összeköttetésben vannak a leszálló egységgel. Amikor az összekötetés stabil, létrehozzák az erőteret. Az erőtéren keresztül nem tud semmi ki sem bemenni. Szonda kilövés háromszor ismételhető meg, révén 12 szonda található a leszálló egységben. Negyedik erőtér létrehozás esetén négy szondát vissza kell vonni, hogy újra kilőhessék.
Advertisement