AvP:War FRPG Wiki
Advertisement

Zeta Reticuli 2 mi majdnem 40 fényévre van a földtől, 2179-ben vízválasztó volt a CMC így az ICC történelmében. Végül a galaxis maradék értelmes fajainak is a történelmében több száz éves távlatban nézve.’79-es események után a CMC és WY közösen vitte tovább az idegen kísérleteket. CMC növelte a sereg létszámát, bárkit felvettek már, az elit mi volt kikopott. Ha le tudta valaki írni a nevét, az fel lett véve. Persze ellensúlyozás képen megalapult a „Halálfejes” része a CMC-nek. Mire rá az Ezüst Ikre alapultak meg. Acherontól függetlenül pedig évről évre egyre több kolóniát irtottak ki az idegenek. Innentől kezdve a WY is elsődlegesen a védekezést és nem a profitszerzést kutatta.
A világ megváltozott 2179-ben.


Calpamos 1
Calpamos

Z.R. 2 negyedik bolygója. Három holddal rendelkezik. Lv-426 és Lv-223 nevei ismertek. Egy meteorit gyűrője is van a gázóriásnak, mi feltehetően egy régi hold maradványa mi 40 millió éve semmisült meg.


Acheron

Az "első" bolygó ahol az emberek „találkoztak” az idegenekkel. (Valójában, az egész emberi történelmet végig kísérték az összecsapások) A Nostromo kalandja után, hivatalosan nem tudva a veszélyről a Weyland Yutani kolonizálta a bolygót, persze titokban, tudtak az idegen életformáról, pont ezért a kolonizálás. Később az idegenek lerohanták a kolóniát, egy CMC csapásmérő egységet is kirendeltek, de a vége így is katasztrófa lett. Az atmoszféra processzor felrobbant, így a bolygó újra lakatlan, hivatalosan.


Ezután egy kisebb háború alakult ki a bolygón. A WY ideiglenesen még az UPP-t is be tudta vonni. Sulaco után a Diomos érkezett a bolygóra, ám azt a WY és tömérdek idegen megfutamította. Ezután a Sephora érkezet ide. Sephora katonáinak sikerült vissza téríteni az időközben WY kezére került Sulacot a Föld naprendszerétől. Sephora új legénysége pedig visszaindult az Acheronhoz. Itt végül mind a Sephora mind a Sulaco megsemmisült. Ekkora az UPP már felbontotta a szövetségét a WY-vel. Helyi WY erőket az idegenek és a túlélő tengerészek felmorzsolták.

A CMC egy kutató állomást telepített a bolygóra WY segítségével. Kutatták a Pilóta hajót. No és persze az idegeneket, bőséges tojás állomány maradt a hajón. Természetesen a katasztrófa ismét megtörtént. Egy tengerész élte csak túl… 2189-es tragédia után a CMC megtisztította a bolygót és újrab beüzemelték az állomást.


USS Odobenus

CMC alacsony orbitális pályán levő hadműveleti platform az LV-426 körül, a CMC azután telepítette ide, hogy lefoglalta a bolygót. A Weyland-Yutani is használta, mint kutatóállomás ahol az új biztonsági rendszert a Xenoborgokat készítették. 2189-ben valahogy felkerültek a holdról a xenok és a katonákat a kiszorították. Predatorok is érkeztek, akik elpusztítottak minden átszálló hidat így elvágva a menekülési utakat az állomásról.

Lv-223

Földnél valamivel kisebb, de nagyobb, mint a Mars. 71% nitrogén, 3% szénmonoxid, 23% oxigén és 3% egyéb (pl. argon) alkotja a légkört. Ennek ellenére szűrőmaszk nélkül az ember nem sokáig húzza. Viszont barlangokban megfelelően alacsony szénmonoxid szint lehet, így maszk nélkül is lehet lélegezni. (3% szénmonoxid szintnél az átlagember egy percig sem bírja.)

Hivatalosan nincs élővilága a bolygónak. Gyakorlatilag felsőbb körök tisztában vannak, hogy primitív gerinctelenek (rovarok, férgek, előgerinchúrosok) élnek a bolygón és primitív növényzet is van természetesen. Továbbá míg a háború miatt kénytelenek voltak Tirgu Mires pilóta hagyatékot nyilvánosságra hozni, mint a Földhöz legközelebbi pilóta által valaha lakott bolygó addig, az Lv-223 esetében nem merték ezt meg tenni. (Legtöbb űrhajónak egy napi vagy még annál is rövidebb út.) Továbbá Tirgu Miresszel ellentétben ez egy biológiai labor volt, hol 2000 évvel ezelőtt az emberiség kiirtását tervezték a pilóták által kreált mérnökök. Ez a másik fele, ami miatt titkolják a bolygó valódi miben létét. 17 éves háború idején is titkolták, hogy a pilóták lemásolták az ember genetikai kódját.

Bolygón a mérnökök az evolúciós katalizátorral végeztek kísérleteket, ehhez számos fajt hoztak el a Földről. (Ezek leszármazottjai alkotják a bolygó szegényes bioszféráját.) Ám 2000 éve (Durván Krisztus születése tájékán, egyes pletykák szerint, pont Krisztus születése miatt akarták kiirtani az embereket.) a katalizátor elszabadult, és biológiai fegyvert készítő mérnököket mind megölte, kivéve négyet. Eme négyből is csak egy maradt életben. Ez az egy miután a Prometheus legénysége felébresztette, az eredeti tervhez tartotta magát. Megfertőzni a Földet a katalizátorral. Prometheus kapitánya végül belevezette a hajót a mérnök hajójába, amaz pedig lezuhant.KG348

Héliem-3-ban gazdag gázóriás. A Seegson Corporation építette a Sevastopol állomást orbitális pályájára. Tervek szerint a kereskedelmi útvonal jelentette volna a bevételét, no meg a hélium bányászat módszerének kidolgozása után maga a bányászat. Fénykorában 5000 fő élt az állomáson, ám az űrhajózási útvonal megváltozott és veszteségessé vált az üzlet. A WY fel is vásárolta nem sokkal 2137-es megsemmisülése előtt az állomást és az APOLLO mesterséges intelligencia innentől a cégnek engedelmeskedett. Nostromo fekete dobozát 15 évvel a katasztrófa után megtalálta egy hajó, elmentek az Acheronra, megfertőződtek, felengedték őket az állomásra és kész volt a gubanc. Persze a helyzetet komplikálta, hogy Ripley lánya Amanda anyát kereste és elutazott ide. Végeredményben az állomás belezuhant a gázóriásba. Seegson pedig a Weyland Yutani gyomrában végezte. Amanda pedig megöregedett és meghalt, nem látta viszont soha az anyját.

Advertisement